joi, 31 iulie 2008

Tapet din hartie


Cu modele geometrice, cu imprimeuri florale, cu dungi in diferite culori sau cu imagini din natura, tapetul este elementul „la moda” in design-ul interior. Una dintre cele mai reprezentative idei de amenajare a interiorului este asocierea dintre clasic si modern. Pentru o locuinta care sa surprinda, optati pentru un tapet cu imprimeu clasic asezat intr-un spatiu interior cu mobilier modern.

Tapetul din hartie poate fi folosit in cazul in care doriti sa oferiti spatiului interior un aspect vesel. De asemenea, tapetul din fibra de hartie poate fi vopsit si revopsit de 2-3 ori in culorile pe care le doriti.

Tapetul lavabil este avantajos deoarece poate fi aplicat usor si repede indiferent de tipul de perete. Tapetul lavabil este foarte rezistent si poate fi folosit in bucatarie si chiar in amenajarea dormitoarelor. Inaintea aplicarii tapetului, indreptati peretii locuintei deoarece diferitele tipuri de tapet existente nu acopera imperfectiunile.

Tapetul textil este indicat in cazul in care doriti sa creati ideea de spatiu si sa oferiti locuintei un aspect luxos.

Tapetul din fibre naturale (sticla, lemn, panza de sac, rafie etc.) este ideal pentru design-ul interior, dar pentru montarea acestuia este nevoie de specialisti in domeniu. Din punctul de vedere al intretinerii, acest tip de tapet este extrem de costisitor.

Tapetul decorativ este unul dintre cele mai folosite idei de amenajare a locuintei, dar si a biroului. Din categoria tapetului decorativ fac parte tapetul imprimat mecanic si tapetul imprimat natural care incanta prin diversitatea modelelor si culorilor.
Avantajele tapetului ca solutie de design interior

Daca in trecut, lavabila era principalul element de intretinere a peretilor locuintei, in prezent, aceasta a fost inlocuita (aproape in totalitate) de modelele de tapet din ce in ce mai diversificate. Spre deosebire de vopseaua lavabila, tapetul are cateva avantaje care nu au trecut neobservate in randul specialistilor: se aplica pe orice tip de suport, este usor de intretinut, rezista pana la 15-20 de ani daca este intretinut corect, poate fi schimbat cu usurinta, aplicarea lui nu produce deranj in casa.
Sfaturi Info-ghid:

Oferiti spatiului in care locuiti sau va desfasurati activitatile profesionale un aspect placut care sa surprinda prin originalitate si culoare. Optati pentru modelele de tapet de care aveti nevoie si usurati-va munca de amenajare a locuintei!
sursa www.info-ghid.com

Niciun comentariu: