vineri, 5 februarie 2010

Tapetul informatii,montaj,poze




Tapetul este, ca definiţie, o bandă din pânză, hârtie, vinil sau alte materiale care acoperă pereţii într-un mod mai spectaculos decât o poate face o simplă zugrăveală. Partea cea mai interesantă a tapetului este că poate fi colorat, cu motive geometrice, în relief sau chiar o fotografie a unui peisaj, caz în care se numeşte fototapet.

De ce să alegem tapet în locul zugrăvelii

Decorarea pereţilor cu tapet, pe lângă impactul vizual, prezintă şi câteva avantaje practice. De exemplu, pentru camerele în care avem umiditate mare există soluţia tapetului din vinil, care este impermeabil şi foarte rezistent. Sau, dacă dorim ca pereţii să aibă un model repetat în relief (ca o broderie fină), soluţia nu poate fi decât un tapet embosat, din hârtie simplă sau pânzată.
Tapetul poate fi folosit şi în bucătării, holuri şi chiar băi, înlocuind cu succes chiar şi faianţa. Desigur, trebuie folosit un tapet dintr-un material adecvat.
Tapetul mai are o calitate: reflectă lumina într-un mod aparte, mai ales cele în relief şi cele din pânză sau hârtie cu inserţii satinate. Se montează şi se înlocuieşte destul de uşor, chiar şi de către începători.
sursa: revista felicia

miercuri, 3 februarie 2010

Colectii noi de tapet in 2010






Revenim in acest post cu cele mai importante colectii de tapet lansate in acest an de Omexco si Arte International.
Colectia Stardust:
Margelele de sticla arata trei modele distincte: un design foarte strict geometric, o frunze naturale / proiectare feriga, precum si un Arabesque elegant si decorativ.
Nenumarate combinatii sunt posibile cu aceste modele, culori si structuri din acest tapet lavabil ÅŸi Mica-ECO tapet . Reflexe argintii de Mica-hartie ecologica lumineaza albastru de benzina, culoarea vinului, gri beton, violet inchis, antracit, nisip, gri A, nisip ars , margele de sticla. Unele accente puternice de ocru, var, mandarina au fost adaugate pentru a stimula gama de culori. Tapet rezistent la foc clasa B (EU) si clasa A (US) .